“Të përkushtuar ndaj shëndetit tuaj”

— SALUS

Shërbimi i Pediatrisë dhe Kirurgjisë Pediatrike

Njësia e Pediatrisë dhe Kirurgjia Pediatrike është në gjendje t’ju ofrojë fëmijëve dhe adoleshentëve (0-16 vjeç) një proces të plotë të shërbimeve duke filluar nga vizita e thjeshtë e përgjithshme pediatrike,

deri te vizita specialistike,tek ndërhyrjet kirurgjikale te vogla nësë është e nevojshme dhe në situata të rralla dhe komplekse trajtimin e pacientëve në bashkëpunim me ekipin e Spitalit shkencor rajonal per femije “Burlo Garofolo” Trieste me të cilin po nënshkruhet një marrëveshje e veçantë.

Patologjitë pediatrike të trajtuara janë:

 1. Allergo-pneumologji pediatrike
 2. Endokrinologjia Pediatrike
 3. Gastroenterologjia Pediatrike

Informacione të rëndësishme për Pediatrinë dhe Kirurgjinë Pediatrike

Patologjitë pediatrike të trajtuara janë:

Allergo-pneumologji pediatrike

 • Rino-konjuktivit alergjik
 • Azma
 • Ortikaria akute dhe kronike
 • Dermatit atopik

Endokrinologjia  Pediatrike

 • Shtat të shkurtërsi
 • Mbipeshë ose obezitet
 • Puberteti i herët dhe i vonë
 • Sëmundjet e gjëndrës tiroide
 • Sëmundjet e veshkave
 • Diabeti

Gastroenterologjia Pediatrike

 • Dhimbje barku periodike
 • Kapsllëk
 • Diare
 • Sëmundje Celiakise
 • Alergjia ushqimore
 • Sëmundjet kronike inflamatore
 • Sëmundjet  akute dhe kronike të mëlçisë

Patologjitë e kirurgjisë pediatrike të trajtuara janë:

Kirurgjia e përgjithshme

 • Kirurgji proktologjike e të porsalindurit dhe fëmijëve (fistola, ashese perianale….)
 • Kirurgji plastike në moshën pediatrike (kiste, defekte tëvogla të indeve tëbuta …)
 • Kirurgjia gatstroenterologjike (stenozë , Hernie e Kërthizës , …)

Kirurgji Urologjike, te kanalit inguinal dhe organeve  gjenitale të jashtme

 • Fimoze
 • Hernie inguinale
 • kriptorkidizem

Kirurgji Otorinolaringoiatrike ()

 • Bajamet
 • Adenoid
 • Polip nazal te shkaktuara nga fibroza  cistike
 • Polipoze
 • Otit
 • Otomastoidite
 • Humbje dëgjimi
 • Drenazh transtimpanik
 • Timpanoplastikë (TPL)
 • Timpanomastoidoplastikë (TMPL)
 • Osikuloplastika

Kirurgji okulistike 

 • Strabizmi
 • Katarakt kongjenital
 • Stenozë e kanalit të lotit
 • Keqformim i qepallave  ptosis
 • Transplantimim i kornes

Struktura disponon  pajisjet e nevojshme për të saktësisht matur gjatësinë e fëmijëve, për të monitoruar moshën skeletale  dhe për të vlerësuar funksionin kryesore endocrine me anë të dozimit hormonal direkt dhe pas stimulimit. Disponon testet kryesore alergjike (prick test per pneumo e trofoallergjene) dhe aparaturën për vlerësimin e funksionimit respirator bazë dhe pas sforcimit.

Në fushën e gastroenterologjisë disponon  diagnostikimin elementar të alergjive kryesore nga ushqimi, të vlerësimit makro dhe mikroskopik të feces dhe në bashkëpunim me Shërbimin Endoskopik Digjestiv të instrumentave kryesor për vlerësimin endoskopik, e cila kryhet për fëmijë më të rritur.

Për sa i përket aspekteve kirurgjike të patologjive të moshes pediatrike ekziston mundësia e kryerjes të ekzaminimeve radiologjike dhe ekografike të aparatit urinar, gjenital, gastroenterologjik dhe patologjive keqformuese  te organeve te brendshme te barkut.

Mjekët

+355 4 2390500

NA TELEFONONI

← Lajme     Shërbime →