“Të përkushtuar ndaj shëndetit tuaj”

— SALUS

Shërbimi i Ortopedisë

Njësia Operative e Ortopedisë merret me diagnostikimin dhe kurimin e patologjive të aparatit osteo-artikular duke iu referuar veçanërisht trajtimit kirurgjikal të sëmundjeve artikulare degjenerative dhe traumatike.
Struktura disponon pajisje dhe aparatura në avangardë për një diagnostikim të drejtë dhe efikas të patologjive ortopedike dhe për kryerjen e endoskopive diagnostikuese dhe operative.

Teknikat e përdorura nga kirurgët tanë janë në avangardë falë edhe kualifikimit të vazhduar të mjekëve që marrin vazhdimisht pjesë, si dëgjues dhe relatorë, në kurse dhe kongrese ndërkombëtare.

Patologjite qe i perkasin Ortopedise:

Informacione të rëndësishme për Ortopedinë

Teknikat e përdorura nga kirurgët tanë janë në avangardë falë edhe kualifikimit të vazhduar të mjekëve që marrin vazhdimisht pjesë, si dëgjues dhe relatorë, në kurse dhe kongrese ndërkombëtare.

KIRURGJI PROTEZIKE

 • Artroprotezëe kërdhokullës (apo artikulacioni kokso-femural)
 • Artroprotezë e gjurit (monokompartimentale dhe totale)
 • Rishikim i impianteve protezike të kërdhokulës dhe gjurit
 • Vendosje e impianteve të protezave rikonstruktive në rast patologjish tumorale të kërdhokulës dhe gjurit
 • Frakturë e qafës së femurit
 • Osteotomi e tibias
 • Protezë e shpatullës (totale apo e pjesshme)
 • Protezë e kyçit të këmbës

Ndërhyrjet e kirurgjisëprotezike kryhen duke përdorur materialet protezike më moderne që ekzistojnë në treg dhe duke përdorur, kur është e udhës, teknika mini invazive.

KIRURGJIA E GJURIT

 • Rikonstruksion i ligamentit të kryqëzuar të përparmë me muskujt …
 • “Ricostruzione del legamento crociato anteriore con gracile e semitendinoso.”
 • Menisektomi
 • Qepje menisku
 • Patologji tëlëngut sinovial
 • Patologji të kërcit përmes mikroperformimeve dhe kandroabrazioneve

Ndërhyrjet e kirurgjisë së gjurit kryhen vetëm me teknika artroskopike.

KIRURGJI E SHPATULLËS

 • Patologji degjenerative e kufjes së rotatorëve
 • Instabilitet i shpatullës

Kirurgjia e shpatullës kryhet duke përdorur teknika mini invazive dhe artroskopike.

KIRURGJIA E KYÇIT TË KËMBËS

 • Patologji të kërcit post-traumatike apo degjenerative të kyçit të këmbës.

Kirurgjia e kyçit të këmbës kryhet duke përdorur, kur është e udhës, teknika artroskopike.

KIRURGJIA E KËMBËS

 • Halux Valgus
 • Sindroma të dhimbshme të metatarsit
 • Trauma e tabanit
 • Këmba e sheshtë në moshën pediatrike
 • Gishta çekiç
 • Dystaban
 • Sëmundja Dupuytren
 • Deformime të gishtave të lindura dhe të fituara me kalimin e kohës
 • Sindroma e tunelit karpal

Kirurgjia e këmbës kryhet duke përdorur teknika mini invazive.

KIRURGJIA E DORËS DHE E KRAHUT

 • Patologji degjenerative të kockave dhe artikulacioneve të dorës dhe kyçit (rizoartrozë, deformim me origjinë artrozike dhe reumatizmale, etj.,).
 • Kirurgji e shtypjes së Sistemit Nervor Periferik (sindroma e tunelit karpal, shtypje e Nervit ulnar në bërryl dhe në kanalin e Guyon-it).
 • Patologji infiamatore dhe degjenerative të aparatit muskulor/tendinave dhe aparatit të lëkurës(tendinosinovialit, sëmundja De Quervain, sëmundja Dupuytren)
 • Deformime të lindura dhe të fituara
 • Tumore beninje dhe malinje
 • Patologji të bërrylit (epikondilit, epitrokleit, pasoja traume, artrozë, etj.,)

Kirurgjia e dorës kryhet duke përdorur teknika mini invazive.

TRAUMATOLOGJIA

 • Riparim kirurgjikal i lezioneve të indeve të buta (muskuj, tendina, ligamente, etj.,)
 • Riparim kirurgjikal i kockave (fraktura dhe fraktura-luksacione) të gjymtyrëve, tëshpatullës dhe të legenit.

Ndërhyrjet e traumatologjisë kryhen sa më parë të jetë e mundur në mënyrë që pacienti mund të ngrihet nga shtrati dhe të rifillojë të ecë që në ditën e dytë pas ndërhyrjes, duke realizuar kështu një rikuperim funksional më të shpejtë dhe më të plotë kundrejt teknikave të tjera operatore dhe rikuperimit post-operator.
]

Mjekët

Përgjegjës:Dr. Fausto Zanelli

Mjek të tjerë: Dr. Vincenzo Di Placido,
Dr. Pierfrancesco Lenghi,Dr. Francesco Lijoi,Dr Edvin Selmani, Dr. Flamur Vellku, Dr. Yllson Ibraimllari

Lajme →     Shërbime →