4

Dr. Fausto Zanelli

Specialiteti Ortopedi-Traumatologji
Departamenti Ortopedisë
Vendndodhja Tiranë

Orari Punës

e Hënë 9:00 AM -6:00 PM
e Marte 9:00 AM -6:00 PM
e Mërkurë 9:00 AM -6:00 PM
e Enjte 9:00 AM -6:00 PM
e Premte 9:00 AM -6:00 PM

Specialist në  Ortopedi dhe Traumatologji
Studimet  dhe eksperienca profesionale
1977- Diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji pranë Universitetit të Triestes me pikë maksimale 110/110 dhe lavdërime.
1977- Çertifikatë për ushtrimin e profesionit të mjekut kirurg pranë Univeristetit të Triestes.
1978 –  Praktikë e kryer pranë Klinkës Ortopedike dhe Traumatologjike të Universitetit të Triestes.
1979 – 1980 – Asistent mjek, me kohë të përcaktuar, në disiplinën e Ortopedisë  dhe Traumatologjisë, pranë spitalit Gervasutta të Udine-s.
1980 – Specializuar në  Ortopedi dhe Traumatologji pranë Universitetit të Padova-s.
1980 – 1991 – Asistent mjek, me kohë të papërcaktuar, në të njëjtën disiplinë në  Gervasutta të Udine-s.
1987 – Specializuar në Fizioterapi pranë  Universitetit të  Trieste-s.
1984 – 2001 –  Konsulent ortopedik pranë Shoqërisë së Futbollit “Udinese calcio”.
1987 – 1988 – Ka kryer kryer kualifikimin për primar të Ortopedisë dhe Traumatologjisë, ku në provimin e dhënë  është vlerësuar me 78/100 pikë.
1991 – 1993  – Ndihmës përgjegjës, me kohë të papërcaktuar në të njëjtën disiplinë, pranë Spitalit  Gervasutta të Udine-s.
1993 – 1995  – Drejtues Shëndetësor i nivelit të 1°, me kohë të papërcaktuar në të njëjtën disiplinë dhe në të njëjtin insitut.
1996  – Drejtues Shëndetësor i nivelit të 1°,  me kohë plotë në të njëjtën disiplinë, pranë spitalit të përgjithshëm “Santa Maria della Misericordia” të Udine-s.
1996 – 1998 – Drejtues Shëndetësor i nivelit 1° me kohë të plotë, në të njëjtën dispilinë, me funksion profesional“ Patologji të artikulacioneve”, pranë spitalit të përgjithshëm “Santa Maria della Misericordia” të  Udine-s.
1998 – 2004 – Drejtues Shëndetësor i nivelit të 1° me kohë të papërcaktuar me detyrë drejtuese “përgjegjës funksional” i kirurgjisë së gjurit dhe këllqeve pranë spitalit të përgjithshëm “Santa Maria degli Angeli” të Pordenone-s.
2004 – 2008  – Përgjegjës i kirurgjisë ortopedike pranë Klinikës Giovanni XXIII të Monastier (tv) .
2008 – 2014  – Konsulent kirurgjisë ortopedike pranë “Casa di Cura Salus” të Trieste-s.
Publikime
Prej 1979 deri 1995 koordinator  i  Takimeve Shkencore mbi sistemin  protezave.
Fushat e Interesit
Ka kryer mbi 10 000 ndërhyrje të kirurgjisë së gjurit dhe këllqeve.